söndag 25 juli 2010

kycklingfilé med caesardressing och parmesan

För 4 personer.


Sommarens enklaste burgare!
Med tunnskivad kycklingfilé går grillningen riktigt snabbt.


Ingredienser
1 romansalladshuvud
50 g parmesanost
8 skivor lantbröd gärna surdegs-
500g kycklingfilé, gärna färsk tunnskivad eller innerfilé
1 msk olivolja
½ tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
Caesardressing:
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
½ dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1-2 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt

Gör så här
Börja med caesardressingen.

Skala och finhacka vitlöken, grovhacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris, majonnäs, senap, citronjuice, salt och peppar.
Skölj salladen, hyvla osten. Skiva brödet och grilla det lätt på båda sidor.

Skiva ev kycklingen, pensla den med olja, salta och peppra.
Grilla 3-4 minuter per sida, köttsaften ska vara klar när du skär i kycklingen.

Lägg ihop bröd, sallad och kyckling. Toppa med dressing och ost.

1 kommentar: