söndag 25 juli 2010

Vallmobröd

Fina o goda portionsbröd!Degen behöver inte förjäsas!

16 bröd

50 g jäst
1 dl mjölk, rumstemp
100 g smält smör
1 ägg
½ salt
1½ msk socker
6-8 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
svarta vallmofrön

Gör så här;
Lös upp jästen i mjölken, tilssätt smör, ägg, salt, socker och mjölet. Arbeta degen smidig. Kavla ut degen till en kaka ca 20 X 65 cm, pensla ovansidan med ägg och vik in ena långsidan mot mitten. Gör likadant med andra långsidan så att det blir tre lager. VÄnd skarven uppåt och pensla med ägg. Strö vallmofrö över och skär degen i 16 lika stora bitar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under duk ca 30 min. Grädda mitt i ugnen 225 grader, ca 12 min. Låt svalna på galler.

1 kommentar:

  1. lättbakat bröd som är gott både till frukost och till mat.

    SvaraRadera