söndag 20 juni 2010

Chèvrebröd

Jag älskar chèvre så själkvlart måste jag baka detta bröd, passar bra till soppa eller på en buffe.

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: Ger 2 bröd
Ingredienser
5 dl kallt vatten
50 g smör. rumsvarmt
600 g vetemjöl (1 liter)
150 g durumvetemjöl (2 1/3 dl)
20 g jäst
2 tsk salt (15 g)
FYLLNING
100 g chèvre (getost)
50 g valnötter
2 msk flytande honung
klippt bladpersilja
matfett till formarna
Gör så här
1. Blanda kallt vatten, smör, mjöl (båda sorterna) och smulad jäst i en bunke. Arbeta degen i en hushållsmaskin i 15 minuter, eller för hand i 20 minuter.
2. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
3. Forma degen till 2 runda bröd. Låt dem vila i ca 10 minuter.
4. Kavla ut varje degbit till ca 1 1/2 cm tjocklek men inte bredare än att de passar i brödformarna.
5. Strö över smulad getost, valnötter och klippt persilja. Ringla över honungen.
6. Rulla ihop och lägg i 2 smorda formar med skarven nedåt. Låt jäsa i 2 timmar med bakduk.
7. Sätt ugnen på 200°C. Grädda bröden i ca 35 minuter. Innertemperaturen ska vara 98°C.

1 kommentar:

  1. Jag gillar såna här bröd där man bakar in andra smaker, då behövs inget pålägg...

    SvaraRadera