lördag 19 juni 2010

Ungsrostad ratatouille

Ungsrostad blir ratatouillen mkt godaren än vanligt...bra tillbehör till tex färsbiffar...

Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 40 minuter
Ratatouille:
3 gula lökar
1 liten aubergine
1 liten zucchini
2 paprikor, gul och röd
1 spansk chilipeppar
4 tomater
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 krm spiskummin
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 kruka färsk koriander

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och klyfta löken. Skär aubergine och zucchini i grova tärningar. Kärna ur paprika och chilifrukt. Skär paprika i mindre bitar och strimla chili. Skär tomaterna i klyftor.

3. Blanda olivolja med vitlök, tomatpuré, spiskummin, salt och peppar. Lägg grönsakerna på plåt med bakplåtspapper. Häll över
olivoljeblandningen och blanda ordentligt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 30 min. Rör runt i formen efter 10 minuter så blir de jämnt rostade.

1 kommentar:

  1. detta har jag gjort många gånger, ett bra och nyttigt tillbehör till många rätter...

    SvaraRadera