Portioner: 4
Tid: 30 minuter
4 bitar lax (à 125 g)
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Chutney:
1 persika eller nektarin
2 små färska lökar
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära, 4 cm
1 röd chilifrukt
1 dl hallon
1 msk finhackad koriander
1 msk finhackad mynta
1 msk risvinäger
1 msk färskpressad lime
2 krm salt + 1 krm svartpeppar
Tillbehör:
2 dl basmatiris
1 tsk grön kardemumma
(kapslar)
1 lime
Till garnering:
limeklyftor, färsk koriander
1. Tärna persikan smått. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda alla ingredienser till chutneyn.
2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krossa kardemummakapslarna, skiva limen och lägg på riset, låt koka med.
3. Pensla laxen med olivolja, salta och peppra. Grilla laxen i grillpanna eller på grillen i ett par minuter på varje sida så att den blir nätt och jämnt genomstekt.
4. Servera med basmatiris och chutney. Dekorera med limeklyftor och färsk koriander.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
salsan är gudomlig och gör hela rätten. Hallon i mat är kanske lite oväntat men väldigt gott!
SvaraRadera