Vi har haft en Herman, fick degen av en granne och det var ett ganska roligt projekt. Perfekt om man har barn; Ester tyckte det var roligt att mata Herman och sen baka. Kakan blev god och vi fikade på den när vi hade besök i söndags. Gav vidare degen till folk här i Rydebäck bla. en äldre dam i området som hade haft en Herman för 35 år sen. KUL!
Förberedelse
Dag 1
Du får Herman av en vän
Dag 2-3
Rör om några gånger per dag
Dag 4
Tillsätt:
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
Dag 5-8
Rör om några gånger per dag
Dag 9
Som dag 4, dela sedan i 4 delar (c:a 3 dl), baka förslagsvis en del och ge bort tre delar.
För den del som bakas:
Bakning, alt. 1Dag 10
Rör i:
1,5 dl olja
3 st ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk kanel
Tillsätt om så önskas: 200 g hackade nötter eller russin eller hälften av varje
Smeten hälles i 1,5-2 liter smörad & bröad form
Bakning, alt. 2Dag 10
Rör ner i Herman:
2 dl olja
1 dl mjölk
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
Blanda i separat skål:
4 dl mjöl
2 dl socker
5 msk vaniljkrämspulver
2 tsk kanel
1½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
Rör ner blandningen i Herman
Tillsätt om så önskas: 2 dl mandel/russin/nötter
Smörj in en 1,5-2 liter form med smör och ströa med socker och kanel
Häll i smeten
GräddningGrädda i 175o C drygt en timme
torsdag 30 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Man kan oxå starta upp en Herman på egen hand men det är lite fusk, en stor del av grejen tycker jag är att man ska få den och sen sprida den vidare...
SvaraRadera