Återkommande rätt här hemma, lättlagad och god!
Ingredienser
600 g fryst fiskfilé (t ex pangasus)
1/2 tsk salt
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1/2-1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Halvtina fisken.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
3. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice.
4. Bre blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid.
5. Stek i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gör gärna extra mkt av röran; den är jättegod! Ströbröd behövs egentligen inte...Till barnen kan man göra bara ströbröd och smör och ev nötter. Jag serverar gärna med haricot verts och broccoli och "youghurtsås", dvs youghurt blandat med lite sweetchilisås. Ester älskar det och äter mängder!
SvaraRadera