söndag 8 augusti 2010

Grönsakslasagne med cambozola

Bra bjudrätt som kan förberedas, receptet kan utökas om man är flera...

2-3 personer

2 gula löka
1 röd och 1 gul paprika
1 liten squash
50 g soltorkade tomater
olivolja
500g passerade/krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
timjan
sambal oelek
svartpeppar
6 lasagneplattor

Täcke;
150 g. cambozola
250 g kesella
salt

sätt ugnen på 200 gram.
Skala och hacka löken, kärna ur paprikan o skär den o squashen i bitar. Skär solt. tomater i små bitar. Fräs lök, squash, paprika o tomater i lite olivolja. Tillsätt passerade tomater, buljong, timjan, sambal oelek, salt o peppar. Låt koka ihop.

Gör täcket; skär bort kanterna på camboxolan och mosa o blanda med kesella, salt o peppar. Bred ut grönsaksröran i botten på en form, täck med lasganeplattor, varva röra med plattor tills du har tre lager, översta lagret ska vara lasagneplattor. Bred ut ostsmeten/täcket så det täcker plattorna. Grädda i ugnen ca 30 min.

1 kommentar:

  1. en ganska vuxen lasagne med lite sting, god såklart och lätt att förbereda om man vill lyxa till det lite en vardag...

    SvaraRadera