söndag 8 augusti 2010

Italiensk tomatrisotto

God och lite lyxig rätt, servera med ruccola, parmesan och grissini! Och Kalamataoliver!

2-3 pers

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
2½ dl avorioris
3 dl vatten
3 dl tomatjuice (jag tar passerade tomater)
1 tsk salt
svartpeppar
6 färska tomater (brukar hoppa över dem...)
1 dl riven parmesan.

Finhacka lök o vitlök och fräs i olja, Rör ner riset. Tillsätt vatten och tomatjuice, lite i taget (sen kan man ju alltid skjutsa i lite vin/matlagningsvin ca 1 dl oxå...), låt risotton puttra på låg värme, häll i mer väska när det behövs...
Skär tomaterna i bitar o fräs dem i olivolja. Blanda ner dem i risotton. Blanda i parmesan.

1 kommentar:

  1. En återkommande rätt hemma hos oss, brukar som sagt ta passerade tomater och även lite grönsaksbuljong för mer smak.

    SvaraRadera