Marockansk rätt som jag lagat många många gågner...
Ingredienser
½ pkt 1/4 g saffran
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta oliver med kärna
färsk koriander eller persilja
4 kycklingklubbor
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk olivolja
1 hönsbuljong
1 dl vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingklubborna i halvor. Skala och hacka löken och vitlöken.
Skölj och skala citronen med en potatisskalare och strimla sedan skalet. Pressa ur saften.
Häll olja i en ugnssäker form. Lägg i löken och smula över buljongtärningen. Lägg i kycklingen och häll över vatten och citronsaft. Krydda med citronskal, saffran, paprika, ingefära, salt och peppar.
Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ös kycklingen med skyn, lägg i oliverna och täck kycklingen med folie. Låt den steka i ytterligare 15-20 minuter. Strö över koriander eller persilja.
Servera med couscous eller ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det finns speciell tagine-kryddblandning som man ev kan hitta på någon "invandraraffär", givetvis kan man ta kycklingfile ist för klubbor, det går dessutom lite fortare...
SvaraRadera