Gott! och Snabblagat!
4 port.
400 g laxfilé
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 morot
1-2 msk fiskfond
2 msk tomatpuré
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl gröna oliver
3 msk kapris
ca 2 dl grädde/matlagningsgrädde
Koka upp vatten till buljongen, skär laxen i bitar. Skal o finhadcka vitlök. Skala o skiva moroten. illsätt vitlök, morot, fond, tomatpuré och matlagningsvin till vattnet. Låt koka 7-8 min. Lägg i laxen. Låt sjuda 5 minuter, blanda ner oliver och kapris.
Smaka av med svartpeppar, ev lite citronsaft och pladpersilja. Servera med varma baguetter eller kanske ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lite annorlunda smakkombination som är väldigt lyckad!
SvaraRadera