En vegetarisk lasagne som är god för sig själv eller tillsamans med ex lamm...
6 portioner
3-4 fänkål
6-7 tomater
1½ msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 förp färska lasagneplattor
1 dl mjölk
1 dl grädde
1½ dl lagrad oste (ex västerbotten)
salt o svartpeppar
sätt ugnen på 225 grader. Skär fänkålen i skivor på längden och lägg på en plåt. Lägg tomaterna brevid.
vispa ihop vinäger, olja salt o peppar o ringla över grönsakerna. Ungsrosta ca 25 min. Ta ut tomaterna bland ½ dl mjölk med ½ dl grädde och häll över fänkålen. Sätt in i ugnen igen i ca 10 min.
Mosa tomaterna med en gaffel. Ta ut fänkålen, lägg i en bunke, blanda med resten av mjölken och grädden och 1 dl riven ost. Lägg lite tomatkross i botten på en smord form och lägg ett lasagneark över, fördela fänkålsskivor över och därefter ett ntt ark. Varva tomater och fänkål. Strö över resten av osten. Baka i ungen ca 15-20 min.
lördag 28 augusti 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
många delmoment men gott med fänkålen
SvaraRadera