3 dl vetemjöl
125g kylskåpskallt smör
1 ägg
Mixa smör och vetemjöl i mixer eller för hand till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och förvara i kylen i ca 20 minuter.
Förgrädda skalet mitt i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
Fyllning:
125g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 stora ägg
1 citron
2 dl turkisk yoghurt
150g kokosflingor
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa juicen. Tillsätt skal och juice samt yoghurt och kokosflingor till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
söndag 30 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
visst låter det gott!
SvaraRadera