Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4
Ingredienser
300 g varmrökt lax
700 g potatis
1 gul lök
1 paprika (ca 125 g)
250 g färsk broccoli
100 g sockerärter
100 g fetaost i tärningar
ev 1/2 dl granatäpplekärnor
balsamicosirap att ringla över
flytande margarin
salt och peppar
Gör så här
1. Skala och tärna potatisarna. Koka dem i lättsaltat vatten i 5-10 minuter. (Häll av vattnet.)
2. Skala och finhacka löken. Skär paprikan i bitar. Dela/skär broccolin i buketter. Skär sockerärterna på mitten.
3. Stek potatis, paprika, lök, broccoli och sockerärter i en stor stekpanna i 3 msk margarin. Stek i omgångar. Smaka av med salt och peppar.
4. Dela laxen i bitar och blanda med pytten så att laxen blir varm. Lägg upp alltsammans på ett stort fat. Strö över fetaost och granatäppelkärnor. Ringla över balsamicosirap
fredag 28 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
fräsch pytt, en bra lunchrätt...
SvaraRadera