fredag 28 maj 2010

Räk- och chiligryta

Ingredienser
1 gul lök
1 knippe salladslök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 cm färsk, finhackad ingefära
1-2 färska pepparfrukter
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 knippe färsk koriander
500 g skalade räkor
Salt & Vitpeppar
Gör såhär:

1. Skiva löken. Finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek alltihoppa (inkl lök) på låg värme i några minuter. Tillsätt sedan kryddorna och currypastan och rör i någon minut!

2. Höj värmen lite och blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen igen och låt det koka i 10 minuter.

3. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak, och låt det sjuda i ca: 5 minuter till.

4. Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar, krydda mer om du så önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar