15 min + 25 min i ugnen
150 g smör
100 g mörk choklad (70%)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 msk smör
hallongrädde;
2 dl vispgrädde
225 g frysta hallon
sätt ugnen på 175 grader,
smält smöret i en kastrull, bryt chokladen och låt den smälta i smöret.
vispa socker och ägg men inte för pösigt. Vispa i smör/chokladblandningen.
tillsätt mjöl och salt. Smöra en form och häll i smeten.
Grädda i ugnen ca 25 min. Kakan skavara kladdig inuti.
Vispa grädden och mosa i de frysta hallonen.
söndag 30 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaVill man ha en fastare kaka så gräddar man den 5-10 min extra...
SvaraRadera