Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4
Ingredienser
300 g pasta (t ex fusilli)
150 g sockerärter
rivet skal av 1/2 citron
1 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
3 msk olivolja
färskpressad juice av 1 apelsin och 1 citron
300 g varmrökt lax
3 strimlade salladslökar
Gör så här
1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla sockerärter. Riv skalet av citronen. Blanda dijonsenap och flytande honung. Tillsätt olivolja i en fin stråle under vispning. Blanda i färskpressad juice av apelsin och citron. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
3. Blanda dressingen och sockerärter med pastan. Toppa med varmrökt lax delad i bitar, strimlade salladslökar och citronskal. Mal över lite svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
varmrökt lax är något av en sommarfavorit, enkelt och gott..
SvaraRadera