Tillagningstid: Över 20 min
Portioner: 4-6
Ingredienser
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 morötter
250 g rotselleri
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vitt vin
1 msk konc grönsaksfond
3 tsk chipotlepaste eller 1 tsk ancho style chilipeppar
1 tsk kakao
1 + 1 tsk oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 tsk flytande honung
12 lasagneplattor (ca 200 g)
500 g keso naturell
2 dl riven ost
1 mozzarella (125 g)
olivolja
smör
salt. nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Skala, halvera och skär lök och vitlök tunt. Skala och grovriv morötter och rotselleri.
2. Fräs lök, vitlök, morötter och rotselleri i 2 msk olja i omgångar i en stor stekpanna utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Häll i krossade tomater, vin och fond. Tillsätt chipotlepaste, kakao, 1 tsk oregano, spiskummin, kanel, chilipulver, honung, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop i ca 5 minuter.
5. Smörj en ugnssäker form, ca 30 x 20 cm. Varva lasagneplattor med tomatröra, keso och lite riven ost mellan varje lager. Börja och sluta med tomatröra.
6. Fördela mozzarellan riven i bitar överst. Strö över 1 tsk oregano. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, lägg ev på aluminiumfolie mot slutet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
lite annorlunda lasagne med oväntade ingridienser. Väldigt god...
SvaraRadera