fredag 28 maj 2010

Lax och grönsaker i krämig ajvar

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4
Ingredienser
600 g laxfilé (utan skinn)
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
2 dl lättcrème fraiche
1 påse färsk bladspenat (70 g)
smör
salt och peppar
Gör så här
1. Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2-3 cm stora bitar.
2. Stek svamp och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna ca 3 minuter.
3. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt allt koka upp. Tillsätt laxbitarna.
4. Låt småputtra några minuter tills fi sken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med jasminris och ev citronklyftor.

1 kommentar:

  1. Jag gillar lax...denna rätten känns ganska nyttig och är lättlagad.

    SvaraRadera