Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: ger 12 muffins
Ingredienser
1 dl torkade aprikoser
100 g fetaost
1 1/2 dl nötter (t ex pecan-/cashewnötter)
3 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl/polenta
2 tsk bakpulver
3 ägg
1/2 dl olja
2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka aprikoserna. Skär fetaosten i tärningar. Hacka hälften av nötterna grovt.
2. Blanda vetemjöl, majsmjöl/polenta, bakpulver och ca 3/4 tsk salt.
3. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk eller yoghurt. Häll i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en tjock smet. Vänd ner aprikoser, fetaost och hackade nötter.
4. Fördela i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Tryck försiktigt ner några hela nötter i varje muffins. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
tisdag 25 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gillar konceptet med matmuffins, men dessa har jag faktiskt inte provat än.
SvaraRadera