Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: Ger 16 stycken
Ingredienser
Grunddeg
50 g jäst
3 dl mjölk
3/4 dl smör och rapsolja (eller smält avsvalnat smör)
2 msk flytande honung
9 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 ägg att pensla med
2 dl färdig tomatsås (typ pastasås)
200 g rökt skinka i skivor
2 dl riven ost (100 g)
2 msk torkad oregano
Gör så här
1. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30 cm).
2. Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano.
3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i 8 skivor (som rulltårtsbitar). Lägg i bullformar och platta till lite. Ställ i frysen.
Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 225°C. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano över. Ställ in i ugnen i 12-15 minuter.
tisdag 25 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Smidigt att ta med på diverse utflykter mm.
SvaraRadera