tisdag 25 maj 2010

Aprikos- och hasselnötsbröd

Ett sött, knaprigt och oemotståndligt bröd! Dessutom är det lättbakat – bara att hälla ihop och grädda. Låt brödet vila över natten så blir det lättare att skiva.

Tid: 10 min + 1 ½ tim i ugn
4 dl dinkelmjöl
4 ½ dl rågkross
2 dl linfrön
1 dl vetekli + lite till formen
½ msk bikarbonat
½ msk salt
1 dl mörk sirap
6 dl filmjölk
200 g torkade aprikoser, hackade
200 g hasselnötter, grovt hackade
smör till formen

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser, men spara 1 msk linfrön och ½ dl hasselnötter att strö på brödet.

3. Smöra och bröa en brödform med vetekli. Häll smeten i formen. Strö de sparade hasselnötterna och linfröna på brödet. Grädda längst ner i ugnen ca 90 min.

1 kommentar:

  1. lättbakat och gott, så gott att man inte behvöer något pålägg. Men det är supergott med brie på...

    SvaraRadera