Goda lättbakade kanelmuffins.
1 msk kanel
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
½ tsk salt
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
75 g smör, smält
1 tsk vaniljsocker
Topping;
1 1/4 dl socker
1 tsk kanel
75 g smör smält
Värm ugnen till 200 grader, smörj en muffinsform eller använd 12 pappersformar
Blanda kanel, mjöl, bakpulver och salt i en skål
Rör ihop ägg, mjölk, smör och vaniljsocker i en annan skål. Tillsätt vätskan till mjälblandningen.
Fyll muffinsformar, grädda 20-25 min.
Topping; blanda socker o kanel i en skål
Ta ur muffinsen ur formen och pensla med smält smör. Doppa sedan i socker och kanelblandningen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Dessa muffins har jag bakat många gånger...
SvaraRadera