Portioner: 4
Tid: 25 minuter
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 soltorkade tomater i olja
+ 2 msk olja från burken
3 dl vatten
1 burk sojabönor (400 g)
2 msk ajvar relish
2 msk chilisås
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g blandade fisksorter, t ex lax och kolja
3 kvisttomater
1 kruka färsk basilika
1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Fräs dem någon minut i olja från tomaterna i en rymlig gryta.
2. Finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i grytan. Tillsätt vatten, bönor, ajvar, chilisås och kokosmjölk. Salta och peppra. Koka på medelvärme cirka 20 min.
Annons:
3. Skär fisken i mindre bitar, hacka tomaterna grovt och tillsätt dem till grytan. Låt sjuda i 2–3 min.
4. Fördela soppan i skålar och toppa med basilika. Servera eventuellt med ett gott bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gör denna soppa mer som en gryta med ris eller bröd till, har uteslutit bönorna och brukar bara ha lax i, eftersom jag tycker det är den godaste fisken.
SvaraRaderaRoligt med din kommentar, för när jag läste receptet (innan jag såg kommentaren alltså) tänkte jag "hmm, jag hoppar nog över bönorna, och så tar jag bara lax, och så kanske lite ris till?" Ska testa imorgon!
SvaraRaderaÅh vad gott det blev! Blir nog en ny favorit här hemma. Fast Erik gillade det inte. Äter Ester det?
SvaraRaderanja, hon gillar ju inte lax men hon älskar ris så typ ris med bara lite "sås" och har ibland i räkor och då äter hon det...
SvaraRadera