För 4 personer.
En riktigt vårig örtexplosion!
Citron, både i såsen och att klyfta över, hjälper till att lyfta smakerna ytterligare. Prova!
Ingredienser
500 g potatis
250 g sparris
500 g kycklingfilé
8 grillspett
1 kruka persilja
1 kruka dill
1 tsk salt
2 krm flingsalt
3 krm malen svartpeppar
2 vitlökskyftor
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 msk rostade pinjekärnor
Citronsås:
1 dl créme fraiche
½ citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering:
½ citron, klyftad
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten 15-20 minuter.
Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och släng, havlera resten.
Låt sparrisen koka med potatisen de sista 2 minuterna, ta upp med hålslev och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen.
Skär kycklingen i mindre bitar, trä upp dem på spett. Plocka och finstrimla persilja och dill. Lägg undan hälften till potatisen.
Rulla spetten i resterande örter, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Krossa vitlöksklyftorna med baksidan av en kniv.
Stek spetten runt om med vitlöken i 2 msk olja 6-7 minuter.
Slunga potatisen i en skål med 1 msk olja, vinäger, pinjekärnor och de sparade örterna. Skölj rädisorna och skiva dem tunt.
Skrubba citronen till såsen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med créme fraiche, salt och peppar.
Toppa potatissalladen med rädisor och ruccola, smaka av med 2 krm flingsalt och 1 krm peppar.
Servera med kycklingspett, citronsås och citronklyftor.
söndag 30 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gillar såna här recept när man får en kobination av sånt som passar ihop.
SvaraRadera