tisdag 25 maj 2010

Långpannekaka med bär och vit choklad

För 20 personer.

Praktiskt att göra när man har många gäster och sen är den god såklart!

Ingredienser
2 förp sockerkaksmix, kungsörnen, á 420 g
Smör till formen
Kokos till formen
2 pkt frysta hallon och blåbär, á 225 g
100 g vit choklad
4 msk pumpakärnor

Yoghurtkräm:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk lemon curd

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en ugnsplåt.

Vispa mixen enligt anvisningar på förpackningen.
Vänd försiktigt ner 2/3 av bären i smeten.
Bred ut smeten på plåten. Strö över resten av bären.
Hacka och strö över chokladen.
Strössla över pumpakärnorna.

Grädda i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
Rör ihop yoghurt och lemon curd.

Skär upp kakan i bitar och servera med yoghurtkrämen.

1 kommentar:

  1. Bakade denna kakan idag, men gjorde riktig sockerkakssmet istället för att använda mix. Mumsigt!

    SvaraRadera