fredag 28 maj 2010

lax-och grönsakspytt med fetaost

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4
Ingredienser
300 g varmrökt lax
700 g potatis
1 gul lök
1 paprika (ca 125 g)
250 g färsk broccoli
100 g sockerärter
100 g fetaost i tärningar
ev 1/2 dl granatäpplekärnor
balsamicosirap att ringla över
flytande margarin
salt och peppar
Gör så här
1. Skala och tärna potatisarna. Koka dem i lättsaltat vatten i 5-10 minuter. (Häll av vattnet.)
2. Skala och finhacka löken. Skär paprikan i bitar. Dela/skär broccolin i buketter. Skär sockerärterna på mitten.
3. Stek potatis, paprika, lök, broccoli och sockerärter i en stor stekpanna i 3 msk margarin. Stek i omgångar. Smaka av med salt och peppar.
4. Dela laxen i bitar och blanda med pytten så att laxen blir varm. Lägg upp alltsammans på ett stort fat. Strö över fetaost och granatäppelkärnor. Ringla över balsamicosirap

1 kommentar: