söndag 30 maj 2010

muffins med hackad choklad och tranbär

12 st

Muffins kan varieras i det oändliga.
Här får de en fin balans av den söta chokladen och de lite syrliga tranbären.

Ingredienser
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
85 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g mörk choklad, 70%
1½ dl torkade tranbär


Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet fint.
Smält smöret med mjölk och citronskal i en kastrull, rör ner smörblandningen i äggsmeten.

Bland mjöl, bakpulver och salt i en bunke, tillsätt mjölblandningen till äggsmeten.
Hacka chokladen fint, tillsätt den och 1 dl tranbär i smeten.
Placera muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt.

Fyll formarna till hälften och toppa med ½ dl tranbär.
Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

1 kommentar:

  1. muffins är lätt att baka och det går såklart att variera med exempelvis nötter, vit choklad eller vad man nu gillar...

    SvaraRadera